5046 9015 - BEMÆRK GRATIS FRAGT VED KØB OVER KR. 1.200,- inkl moms. Gælder kun ved køb fra vores lager. kontakt@koeb-socialt.dk

Romklubben

Helt tilbage i 60’erne dannede magtfulde folk fra den globale storindustri en klub kaldet Romklubben. De stod blandt andet bag bogen “The Limits to Growth”, der var finansieret af Volkswagen-fabrikkerne. Bogen kom ud i 1972 og blev opfattet som vildt provokerende, men udkom dog i 9 millioner eksemplarer på 29 sprog. I bogen så man på fremtiden og hvad den bød på af udfordringer, hvad angår befolkningstal, industriproduktion, miljøforurening, fødevareproduktion og ikke mindst forbruget af naturressourcer, som man havde forskellige bud på, hvordan kunne ændres.

Grænser for vækst

Så allerede den gang havde man på fornemmelsen, at vi ville stå over for voldsomme udfordringer i fremtiden, hvis vi bliver ved med at mene, at vækst er den vigtigste drivkraft i økonomien.

Det sociale, miljøet, økonomien

Det er blandt andet disse parametre, man ser på i den økologiske økonomi, hvor det er naturens begrænsede ressourcer, der sætter rammen omkring, hvordan økonomien kan hænge sammen.

Professor

I Danmark har vi en af verdens første professorer i økologisk økonomi, Inge Røpke. Hun definerer økologisk økonomi således:

“Grundideen i økologisk økonomi er, at sociale og økonomiske processer altid samtidig er biofysiske processer, dvs. indebærer strømme af energi og materialer gennem biologiske systemer: Samfundsøkonomien kan ses som en metabolistisk (stofskiftende) organisme, der holdes i live af disse strømme. Det vil de fleste være enige i, men økologisk økonomi går skridtet videre og understreger, at sociale og økonomiske processer derfor ikke alene bør studeres med termer fra samfundsvidenskab og humaniora, men også bør anskues i biofysiske termer.”

Kilde: Klimadebat.dk

Læs også væres indlæg om Cirkulær Økonomi og Deleøkonomi

Få gratis updates om socialøkonomi
– både spritnye gaveidéer og helt nye trends inden for miljø og CSR.

Gratis – til dig fra os.

Din mailadresse bliver naturligvis opbevaret bag lås og slå og deles ikke med nogen!