5046 9015 - BEMÆRK GRATIS FRAGT VED KØB OVER KR. 1.200,- inkl moms. Gælder kun ved køb fra vores lager. kontakt@koeb-socialt.dk

6 haver – den store med lidt af hvert

140,00 DKK

Broccoli, Rucula, Radise, Chia, Sennep, Bukkehorn

Til glæde i dit vindue

Har du lyst til at have din egen lille have i vindueskarmen? Her kan du dyrke 6 forskellige slags mikrogrønt. Du får en smuk og æstetisk løsning, hvor du selv kan dyrke det sunde, grønne drys. Med lækkert mikrogrønt tilføjer du både en smagsmæssig og en visuel dimension til din mad. Du kan dyrke mikrogrønt med god samvittighed, for tiny gardens er udviklet med fokus på bæredygtige principper.

Ikke på lager

Beskrivelse

Broccoli, Rucula, Radise, Karse, Sennep, Bukkehorn

Broccoli

Broccoli har en mild kålsmag, faktisk lidt mere henad frisk, frisk icebergsalat. Broccoli er kendt som et “superfood” fordi det har et meget indhold af bl.a. antioxidanter. Kan du ikke få børnene til at spise broccoli, så prøv at lade dem dyrke deres egne broccoli-karse og selv klippe den af og drysse på maden.

Broccoli mikrogrønt høstes på kimbladstadiet efter 5-8 dage. Favorit mikrogrønt.

Rucula

Rucola mikrogrønt har en fin ren og meget intens smag af rucola – selv folk, der ikke bryder sig om rucola, synes om den som mikrogrønt, da den ikke er så bitter.

Smager rigtig godt på carpaccio, på pizza eller som smagsgiver i salater.

Høstes på kimbladstadiet efter 6-8 dage. Favorit mikrogrønt.

Radise

Når du dyrker radiser som mikrogrønt for du den samme smag som ved almindelige radiser – Frisk, stærk og sprød i smagen. Radise mikrogrønt har flotte røde stængler og høstes på kimbladsstadiet. Den pynter virkelig både på spisebordet, i vindueskarmen og på maden.

Klar til høst efter en uges tid. Favorit mikrogrønt.

Chia frø

Chia er en spinkel spire med lyse stængler og en douce grøn farve. Smagen hører til i den milde ende af skalaen, hvilket gør den velegnet i alle former for salater, i sandwich og på smørrebrød. Prøv den f.eks. sammen med avocado og ost.

Chia stammer fra Sydamerika og tilhører myntefamilien. Den danner en gel, når den spirer – ligesom karse og basilikum.

Du kan høste chia efter 7-10 dage. Chia frø danner en gel, når de begynder at spire. Det er helt naturligt og hjælper frøene til en god start.

Kan du forestille dig at dyrke et lille bitte stykke af Italien i din vindueskarm? Så er der ingen vej udenom basilikum. Dyrker du som mikrogrønt får du en frisk, intens smag af basilikum. Når du selv dyrker basilikum, så tilsætter du kun vand. Planterne gror i deres eget tempo, de bliver ikke drevet frem til en hurtig høst i et væksthus – og det smitter af på smagen. Mikrogrønt basilikum smager rent af basilikum – prøv selv!

Du kan høste basilikum efter 10-14 dage. Klip forsigtigt de små blade af og brug dem alle steder hvor du ellers bruger basilikum – på tomater, i en caprese eller ovenpå pasta vendt med olivenolie og friskkværnet sort peber.

Basilikumfrø danner en gel, når de begynder at spire. Det er helt naturligt og de sorte frø skifter farve fra sort til grå.

 

Sennep

Her er der virkelig smæk på smagen. Stærk og intens smag a la dijon sennep.

Denne mikrogrønt har flotte grønne blade med et strejf af violet, kaldes også rød sennep. Flot i salater, til skinke, på rullepølse og hvor man ellers bruger sennep.
Høstes på kimbladsstadiet efter 7-10 dage.

Bukkehorn

Bukkehornsfrø dufter af karry og de er også en af ingredienserne i blandingskrydderiet karry.
De mikrogrønne spirer har en skarp og let-bitter karrysmag, hvilket gør dem til oplagte valg i indiske og orientalske retter. De smager også godt som drys på en kartoffel/bacon pizza – eller i din club sandwich.
Høstes på kimbladsstadiet efter 7-10 dage.

Om produktet

  • tiny gardens er lavet af FSC certificeret pap, coated med en tynd plastikfilm, som du kender fra mælkekartoner
  • Indeni finder du en hampemåtte, fremstillet af en innovativ, dansk virksomhed, der har specialiceret sig i nye måder at bruge plantefibre på. Måtten er komposterbar
  • Du kan selv vælge hvilke økologiske frø, du vil så i dine haver
  • tiny gardens samles og pakkes med hjælp fra mennesker, der står udenfor det ordinære arbejdsmarked
  • tiny gardens er udsmykket med et spiremønster designet af udviklingshæmmede illustratorer fra GladDesign
  • Hver tiny garden måler ca. 9 x 9 x 2,5 cm.

Yderligere information

Vægt 0.5 kg
Størrelse 9 × 18 × 9 cm

Få gratis updates om socialøkonomi
– både spritnye gaveidéer og helt nye trends inden for miljø og CSR.

Gratis – til dig fra os.

Din mailadresse bliver naturligvis opbevaret bag lås og slå og deles ikke med nogen!